ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Ε’

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Ε’

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

Ο φόβος αυτός πηγάζει κυρίως από δύο πηγές. Πρώτον, από τη σκέψη ότι τα γηρατειά ίσως φέρουν φτώχεια. Δεύτερον, και μακράν από την κοινή προέλευση, από ψευδείς και σκληρές «διδασκαλίες» του παρελθόντος που έχουν καλά αναμιχθεί με «φωτιά και θειάφι» και άλλες ανοησίες επιτηδευμένα σχεδιασμένες για να σκλαβώσουν τον άνθρωπο μέσω του φόβου. …
Η πιθανότητα της κακής υγείας, η οποία είναι συνήθης καθώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι, είναι επίσης ένας λόγος που συμβάλλει σε αυτό τον φόβο των γηρατειών… …
Ο πιο συνηθισμένος λόγος αυτού του φόβου σχετίζεται με τον φόβο της φτώχειας… …Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει είναι η πιθανότητα να χαθεί η ελευθερία και ανεξαρτησία, καθώς τα γηρατειά μπορεί να φέρουν μαζί τους την έλλειψη φυσικής και οικοινομικής ελευθερίας.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η τάση να επιβραδύνουμε και να αναπτύσσουμε ένα κόμπλεξ κατωτερότητας, γύρω στην ηλικία των 40, λανθασμένα πιστεύοντας ότι ‘γλιστράμε» λόγω ηλικίας. (Η αλήθεια είναι ότι τα πιο χρήσιμα χρόνια του ανθρώπου, νοητικά και πνευματικά, είναι αυτά μεταξύ 40 και 60).
H συνήθεια να μιλάμε απολογητικά σαν να «είμαστε γέροι» απλά επειδή έχουμε φτάσει την ηλικία των 40 ή πενήντα, αντί να αντιστρέψουμε τον κανόνα και να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη που φτάσαμε την ηλικία της σοφίας και της κατανόησης.
Η συνήθεια να σκοτώνουμε την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την αυτονομία με το να πιστεύουμε λανθασμένα ότι ότι είμαστε πολύ «μεγάλοι» για να εκφράσουμε τέτοιες ιδιότητες.

 

 

Μέρος Α’: https://www.lecturesbureau.gr/1/how-to-exile-the-ghosts-of-fear-2233/

Μέρος Β’: https://www.lecturesbureau.gr/1/how-to-exile-the-ghosts-of-fear-2233b/

Μέρος Γ’: https://www.lecturesbureau.gr/1/how-to-exile-the-ghosts-of-fear-2233c/

Μέρος Δ’: https://www.lecturesbureau.gr/1/how-to-exile-the-ghosts-of-fear-2233d/

 

Think and Grow Rich, 1930

Napoleon Hill

Εκδόσεις: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

Εικόνα: https://gr.pinterest.com/pin/218635756899502588/?nic_v1=1ai39PeMgeN5ttNR5M7kIbMG9loHti1MQ

 

 

 Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram