fbpx

Κάθε φορά που κάνω κάτι περισσότερο γίνομαι ο ίδιος κάτι περισσότερο (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ)

Κάθε φορά που κάνω κάτι περισσότερο γίνομαι ο ίδιος κάτι περισσότερο (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ)

Δεν τρελαίνομαι πάντα να τρέχω πρωινιάτικα. Το κάνω όμως. Γνωρίζω πια τα ευεργετήματα της Κίνησης στο σώμα και την ψυχή μου. Σήμερα είχε κι υπέροχη μέρα. Ελληνικός ήλιος. Θάλασσα μπουνάτσα. «Γιαούρτι» την έλεγε ο μπαμπάς όταν ήταν έτσι.

Φόρτωσα την ηχητική έκδοση του Εconomίst στο κινητά και ξεκίνησα. Ξέρω πια την αξία της Γνώσης και της Εξέλιξης και φροντίζω να ανεβάζω την αξία μου κάθε μέρα. Την ώρα που τρέχω επιμορφώνομαι. Και την ώρα που οδηγώ. Μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.

Λίγο πιο κάτω είχε σχηματιστεί μια λιμνούλα. Πλησίαζε ένα αμάξι. Μπήκα πιο μέσα για να μη με βρέξει. Ο οδηγός ήταν προσεκτικός. Παρέκαμψε τη λιμνούλα. Δεν ήταν υποχρεωμένος. Χάρηκα πολύ. Το εκτίμησα. Έχω μάθει πλέον να εστιάζω στο καλό. Το βλέπω το Καλό. Παλιά δεν το έβλεπα.

Μετά βρήκα ένα πεταμένο πλαστικό ποτηράκι. Το προσπέρασα στην αρχή. Μετά το ξανασκέφτηκα. Γύρισα και το μάζεψα. Ξέρω πια τη δύναμη της Σύνδεσης και της Προσφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ταπεινό ποτηράκι. Ξέρω ότι κάθε φορά που κάνω κάτι περισσότερο γίνομαι ο ίδιος κάτι περισσότερο. Το κάνω το περισσότερο πια.

Μετά έφτασα στη Θάλασσα. Βρήκα έναν κύριο. Του είπα καλημέρα. Δεν μου απάντησε. Δεν τον έκρινα. Έχω μάθει να μη βιάζομαι. Μετά από δυο λεπτά μου απάντησε: «Καλημέρα και σε σας».Ήταν ευγενέστατος. «Είμαστε τυχεροί που το έχουμε αυτό» και μου έδειξε τη θάλασσα. «Νομίζω πιο τυχεροί είμαστε που ξέρουμε ότι είμαστε τυχεροί», αστειεύτηκα. Του άρεσε. Χαμογελάσαμε κι οι δύο. Συνδεθήκαμε. Μετά ήρθε η ώρα να βουτήξω. Αυτή την εποχή η θάλασσα είναι παγωμένη.

Ξέρω ότι Θα κρυώσω στην αρχή, αλλά η ενέργειά μου θα είναι στα ύψη όλη μέρα.

Ξέρω πια ότι όταν επιλέγω να κάνω τώρα το δύσκολο Θα έχω το εύκολο για μετά.

Ξέρω ότι εγώ επιλέγω. Πάντα εγώ επιλέγω.
Σήμερα δεν έλυσα όλα μου τα θέματα.
Δεν τακτοποίησα όλες μου τις εκκρεμότητες.
Έκανα όμως μια καλή αρχή.
Για μένα και τους συνανθρώπους μου.
Έτσι πια τη θέλω τη ζωή μου.

 

 

ΤΟ ΔΩΡΟ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ KEY BOOKS

Εικόνα: https://trainright.com/running-with-music-ultramarathon-runners/



Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram