Προσπαθούσαν να αγαπήσουν το μπαλόνι… (Osho)

Προσπαθούσαν να αγαπήσουν το μπαλόνι… (Osho)

Όταν γεννιέται ένα κοτόπουλο στο κοτέτσι, αμέσως αρχίζει να τρέχει πίσω από την κότα. Εμείς λέμε ότι τρέχει πίσω από τη μητέρα, οι επιστήμονες όμως λένε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μητέρα, αλλά είναι απλώς ζήτημα αποτύπωσης.

 

Οι επιστήμονες έχουν κάνει εκατοντάδες πειράματα. Ένα πείραμα ήταν πάνω σε κοτόπουλα που μόλις γεννιόνταν. Μόλις ξεπρόβαλλε από το αυγό το ράμφος του νεοσσού, έπαιρναν την κότα κι έβαζαν στη θέση της ένα μπαλόνι.

 

Όταν οι νεοσσοί άνοιγαν τα μάτια τους, έβλεπαν το μπαλόνι. Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι τα κοτόπουλα αγαπούσαν το μπαλόνι, έτρεχαν και το κυνηγούσαν. Δεν ενδιαφέρονταν για τη μητέρα, αλλά αποκτούσαν εκπληκτική ευαισθησία σχετικά με το μπαλόνι.

 

Όταν τα κοτόπουλα κουράζονταν, πήγαιναν και κάθονταν δίπλα στο μπαλόνι. Προσπαθούσαν να αγαπήσουν το μπαλόνι και προσπαθούσαν να χτυπήσουν με το ράμφος τους το μπαλόνι, όχι τη μητέρα.

 

Ο Κόνραντ Λόρενς, ο επιστήμονας ο οποίος έχει κάνει σπουδαία εργασία πάνω σε αυτόν τον τομέα, λέει ότι η πρώτη εικόνα είναι η πιο σημαντική. Το κοτόπουλο δένεται με τη μητέρα, εξαιτίας αυτής της πρώτης εικόνας που έχει. Τρέχει πίσω από τη μητέρα, μόνο και μόνο επειδή εκείνη ήταν η πρώτη εικόνα που είδε.

 

 

 

 

Κρυμμένα Μυστήρια

OSHO

Εικόνα: Από τη φωτογραφική συλλογή ‘Κοτόπουλα με καπέλα’ της Αμερικανίδας Τζούλι Πέρσονς. Φωτογράφος, συγγραφέας κηπουρός και μητέρα, ζει σε μια παλιά φάρμα στο Μέιν των ΗΠΑ με τον σύζυγό της και τα δυο ‘ελευθέρας βοσκής’ παιδιά της.Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram