Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξεις γυναίκα. Το ζήτημα είναι να αλλάξεις το νου σου. (OSHO)

Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξεις γυναίκα. Το ζήτημα είναι να αλλάξεις το νου σου. (OSHO)

Η φαντασίωση όμως του να βρεις το σωστό άνθρωπο…
Σε κάθε ζευγάρι, όταν ερωτεύονται για πρώτη φορά, νομίζουν πως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Αυτή τη γυναίκα ονειρευόμουν πάντοτε. Αυτόν τον άντρα ήθελα.
Εσύ όμως εξακολουθείς να έχεις φαντασιώσεις: “Ίσως μια άλλη γυναίκα…” Επειδή ο κόσμος είναι γεμάτος με γυναίκες, είναι γεμάτος με άντρες.
Αυτή τη φορά απέτυχες. Ίσως την επόμενη φορά…
Ένας φίλος μου παντρεύτηκε τρεις φορές. Στην Ινδία, είναι δύσκολο να πάρεις διαζύγιο. Ο νόμος δεν είναι εύκολος, αλλά κάπως τα κατάφερε…
Ο φίλος μου άλλαξε σύζυγο τρεις φορές και πάντοτε μου έλεγε: “Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να αποτύχω, όπως με τη γυναίκα που ξεφορτώθηκα. Αυτή ήταν στρίγγλα!”
Και του είπα: “Πάντοτε στρίγγλες ερωτεύεσαι”.
Κάποτε μου είπε: “Είναι παράξενο, αλλά έχεις δίκιο! Η επόμενη αποδείχτηκε τόσο στρίγγλα, όσο ήταν η πρώτη και η τρίτη αποδείχτηκε το ίδιο στρίγγλα με τις άλλες. Πώς το πρόβλεψες;”
Είπα: “Δεν το πρόβλεψα. Δεν είμαι αστρολόγος. Απλώς ξέρω εσένα, τι είδος γυναίκα σε τραβάει, αυτό ξέρω. Γιατί ερωτεύτηκες την πρώτη γυναίκα; Έχεις σκεφτεί, έχεις αναλύσει ποιες ποιότητες της γυναίκας σε τράβηξαν; Και ποιος πρόκειται να βρει για σένα τη δεύτερη γυναίκα;
Εσύ θα το κάνεις κι εσύ θα προσελκυστείς και πάλι από τα ίδια πράγματα. Εσύ δεν έχεις αλλάξει. Αυτά που σε τραβάνε δεν έχουν αλλάξει.
Ποτέ δεν σε απασχόλησε το ότι εσύ είσαι υπεύθυνος, που έχεις επιλέξει αυτή τη γυναίκα. Γι’ αυτό, τρεις φορές έχεις διαλέξει το ίδιο είδος.
Το ζήτημα δεν είναι να χωρίσεις, το ζήτημα δεν είναι να αλλάξεις γυναίκα. Το ζήτημα είναι να αλλάξεις το νου σου”.

Οι άνθρωποι όμως προσπαθούν πάντοτε να τα ρίξουν στους άλλους.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ

 

Εικόνα: https://traveltriangle.com/blog/honeymoon-destinations-in-malaysia/Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram