Πώς μπορώ να προφητεύσω την καλή μου μοίρα (LOU MARINOFF)

Πώς μπορώ να προφητεύσω την καλή μου μοίρα (LOU MARINOFF)

Μία από τις καθηγήτριές μου στο κολέγιο ήταν μια επιστήμονας που είχε επιτύχει την υψηλότερη βαθμίδα στους καθηγητές σε μια εποχή που πολύ λίγες γυναίκες προχωρούσαν περισσότερο από το να διδάσκουν βιολογία στο λύκειο. Σε ένα ανταγωνιστικό και κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο κόσμο, η Ιρένε αφιέρωσε όλη της την ενέργεια στην καριέρα της και ανταμείφθηκε με αυξανόμενη αναγνώριση της έξοχης διατριβής της και της ιδιοφυούς έρευνάς της. Αυτό είχε προσωπικό κόστος. Αν και ο γάμος της ήταν επιτυχημένος πολύ, η Ιρένε δεν ένιωσε ποτέ ότι μπορούσε να απομακρυνθεί αρκετά από την επιστήμη για να κάνει και να μεγαλώσει παιδιά. Καθώς μεγάλωνε και η θέση της στον ακαδημαϊκό κόσμο γινόταν όλο και πιο σταθερή, συνειδητοποίησε ότι την πείραζε που είχε χάσει την εμπειρία της μητρότητας.
Έτσι, μετά από μακροχρόνια (και επιτυχημένη) αφιέρωση σε έναν σκοπό, ένας δεύτερος εμφανίστηκε αιφνίδια. Το να αρχίσει μια βιολογική οικογένεια δεν ήταν πλέον επιλογή για την Ιρένε, αλλά ούτε και το να βυθιστεί στις ενοχές ήταν. Αντί για αυτό, δημιούργησε ένα πρόγραμμα για να βοηθάει πολλά υποσχόμενους μαθητές, κυρίως νεαρές γυναίκες, στην επιστημονική τους καριέρα, ξεκινώντας από τον πρώτο χρόνο σπουδών. Δεν ήταν το είδος της δραστηριότητας με το οποίο ασχολούνται τα αρχαιότερα μέλη της συγκλήτου συνήθως, μα σύντομα σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ένας αριθμός σημερινών επιστημόνων κοιτάζουν στο παρελθόν και αποδίδουν σε αυτήν την πυροδότηση και την ενθάρρυνση του ενδιαφέροντός τους για το αντικείμενό τους.
Η επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας αναλάμβανε η Ιρένε δεν εξέπλησσε κανένα, μα το ρόλο της προστατευτικής μητέρας που υιοθέτησε με τους φοιτητές δεν μπορούσε κανείς να τον προβλέψει, ούτε καν η [δια. Η Ιρένε βρήκε ένα νέο σκοπό ως μητέρα σε αυτές τις ομάδες νεαρών ανδρών και γυναικών, σε συνδυασμό με το να είναι και πνευματική τους δασκάλα. Αναγνωρίζοντας ατρόμητα τις αλλαγές στην αίσθηση του σκοπού της, η Ιρένε συνδύασε και ολοκλήρωσε δυο πολύ σημαντικές πλευρές της προσωπικότητάς της, χωρίς να χάσει ούτε στιγμή την αίσθηση τον σκοπού, καθώς επέκτεινε τις πηγές του νοήματός της.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τη μοίρα. Δεν ξέρομε αν η ανθρώπινη ιστορία είναι το ξετύλιγμα του πεπρωμένου, θέμα τύχης ή ζήτημα θέλησης. Έχουμε λίγη σιγουριά για το αν ισχύει το ένα ή το άλλο και ελλείψει σιγουριάς εγώ προσυπογράφω ό,τι είναι καλύτερο για τους ηθικούς μας χαρακτήρες. Μπορεί να απαιτεί περισσότερη δουλειά από μέρους μας, μα πιστεύω στην ελεύθερη βούληση και στο να θεωρούμαι υπόλογος των πράξεών μου.

 

 

 

ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ!
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΦ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ

 

Εικόνα: https://www.glamour.com/story/after-five-miscarriages-i-finally-opened-up-about-my-infertility-strugglesFacebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • Share our similarities , celebrate our differences .

  lecturesbureau: "Share our similarities ,
celebrate our differences ."
  221
  1
 • We need silence to be able to touch souls .

  lecturesbureau: "We need silence to be able to touch souls ."
  458
  1
 • Let us always meet each other with smile , for the smile is the beginning of love .

  lecturesbureau: "Let us always meet each other with smile ,
for the smile is the beginning of love ."
  265
  3
 • Strive not to be a success , but rather to be of value .

  lecturesbureau: "Strive not to be a success ,
but rather to be of value ."
  290
  1
 • COURAGE IS THE FIRST OF HUMAN QUALITIES because it is the quality which guarantees the others .

  lecturesbureau: "COURAGE IS THE FIRST OF HUMAN QUALITIES
because it is the quality which guarantees the others ."
  269
  3

 • instagram by lecturesbureau
  320
  2
 • Goodness is the only investment that never fails .

  lecturesbureau: "Goodness is the only investment
that never fails ."
  419
  4
 • Thinking is the talking of the soul with itself .

  lecturesbureau: "Thinking is the talking of the soul with itself ."
  363
  2
 • The way of PEACE is the way of LOVE

  lecturesbureau: "The way of PEACE is the way of LOVE"
  423
  2
 • When you give yourself , you receive more than you give .

  lecturesbureau: "When you give yourself ,
you receive more than you give ."
  453
  1