Όμως βαθιά μέσα σας είστε ακόμη Ιάπωνας

Όμως βαθιά μέσα σας είστε ακόμη Ιάπωνας

Οι άνθρωποι έχουν επινοήσει χίλιους δύο τρόπους για να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Και πρέπει να τους επινοήσουν επειδή έχουν δημιουργήσει μια άσχημη ιδέα για τον εαυτό τους. Όταν τους λες «Γνώρισε τον εαυτό σου!» σοκάρονται. Δεν θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους.
Άνθρωποι λοιπόν, σαν τον Σωκράτη λένε «Γνώρισε τον εαυτό σου» – κανείς δεν ακούει. Κανένας δεν θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του, επειδή έχετε αποφασίσει ήδη ότι είστε ένα αηδιαστικό ον, ότι είστε αρρωστημένος, ότι είστε άσχημος, αφύσικος, ότι μέσα σας υπάρχουν κάθε λογής πληγές γεμάτες πύον. Ποιος θέλει να πάει εκεί; Είναι καλύτερα να μην κοιτάζετε αυτές τις πληγές· ξεχάστε τις.
Και αν προσπαθήσετε να αλλάξετε, τί θα κάνετε; Θα κλαδέψετε το ένα κλαδί, το άλλο κλαδί. Το πρόβλημα είναι στις ρίζες, όχι στα κλαδιά. Αν κλαδέψετε ένα δέντρο, το δέντρο θα γίνει πιο παχύ. Θα έχει καλύτερο φύλλωμαˑ θα βγουν περισσότερα φύλλα, επειδή το δέντρο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση. Θέλετε να καταστρέψετε το δέντρο; Κόψτε ένα φύλλο: θα βγουν τρία φύλλα – αυτή είναι η απάντηση του δέντρου. Κόψτε ένα κλαδί: θα το αντικαταστήσουν τρία κλαδιά. Το δέντρο δεν μπορεί να νικηθεί τόσο εύκολα. Πρέπει να επιβιώσει. Και μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε τα φύλλα και τα κλαδιά -δεν θα συμβεί τίποτε. Βαθιά μέσα σας θα παραμείνετε ο ίδιος, επειδή οι ρίζες είναι άθικτες.
Ένας Ιάπωνας ήταν παλιός πελάτης σε ένα ελληνικό εστιατόριο επειδή είχε ανακαλύψει ότι έφτιαχναν πολύ νόστιμο τηγανητό ρύζι. Κάθε απόγευμα ερχόταν και παρήγγειλε τηγανητό «λύζι».
Αυτό έκανε πάντοτε τον Έλληνα ιδιοκτήτη του εστιατορίου σχεδόν να κυλιέται στο πάτωμα από τα γέλια. Μερικές φορές έβαζε δύο ή τρεις φίλους να στέκονται εκεί κοντά για να ακούσουν τον Ιάπωνα πελάτη να παραγγέλνει το «λύζι» του.
Στο τέλος, η περηφάνια του πελάτη είχε πληγωθεί τόσο ώστε έκανε ένα ειδικό μάθημα άρθρωσης απλά και μόνο για να μπορέσει να πει «ρύζι» σωστά.
Την επόμενη φορά που πήγε στο εστιατόριο είπε πολύ απλά, «Τηγανητό ρύζι, παρακαλώ». Αδυνατώντας να πιστέψει στα αυτιά του, ο Έλληνας ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε, «Κύριε, μπορείτε να το επαναλάβετε;»
Ο Ιάπωνας απάντησε, «Άκουσες τι είπα, ελληνικό κάθαλμα!» Αυτός, δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αλλάξετε. Μπορείτε να αλλάξετε ένα γράμμα της αλφαβήτου, όμως βαθιά μέσα σας είστε ακόμη Ιάπωνας. Θα εμφανιστεί κάπου αλλού.

 

 

 

 

Ζήσε με τους δικούς σου όρους
Μία από τις πιο σημαντικές πνευματικές διδασκαλίες του OSHO

 

 

Εικόνα:https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF+%CE%BC%CE%B5+%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%AD%CF%82+%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82&espv=2&biw=1366&bih=662&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXmI3u8cTQAhUG6xoKHZYwBQkQ_AUIBigB#q=tree+with+deep+roots+and+branches&tbm=isch&tbs=isz:l&imgrc=vv_EdOUScs7sVM%3AFacebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • The perfect love is the one that gives everything and never expects anything in return .

  lecturesbureau: "The perfect love is the one
that gives everything
and never expects anything in return ."
  151
  0
 • But when a man speeds toward his own ruin , a God gives him help !

  lecturesbureau: "But when a man speeds toward his own ruin ,
a God gives him help !"
  466
  0
 • Only a life lived for others is a life worthwhile .

  lecturesbureau: "Only a life lived for others
is a life worthwhile ."
  397
  0
 • The great unpardonable sin is to murder the love - life in a human soul .

  lecturesbureau: "The great unpardonable sin
is to murder the love - life
in a human soul ."
  207
  2
 • Forget injuries , NEVER FORGET KINDNESSES .

  lecturesbureau: "Forget injuries ,

NEVER FORGET KINDNESSES ."
  417
  0
 • DO GOOD . You have done wrong ? Then balance it by doing right .

  lecturesbureau: "DO GOOD .

You have done wrong ?
Then balance it by doing right ."
  384
  0
 • If you see a friend without a smile , give him one of yours .

  lecturesbureau: "If you see a friend without a smile , 
give him one of yours ."
  2144
  5
 • In Art as in Love , instinct is enough .

  lecturesbureau: "In Art as in Love , instinct is enough ."
  434
  0

 • instagram by lecturesbureau
  669
  3
 • Take time to listen to what is said without words ...

  lecturesbureau: "Take time to listen to what is said without words ..."
  360
  0