fbpx

Η ζωή είναι επίσης ένα σπουδαίο όργανο. Αλλά, θα πρέπει να μάθετε πώς παίζεται (OSHO)

Η ζωή είναι επίσης ένα σπουδαίο όργανο. Αλλά, θα πρέπει να μάθετε πώς παίζεται (OSHO)

Οι ινδουιστικές γραφές βρίθουν από ιστορίες στις οποίες όταν  ένας μεγάλος άγιος φτάνει πολύ κοντά στην απόκτηση της φώτισης, όμορφες γυναίκες στέλνονται από τους θεούς για να τον παρενοχλήσουν.

Δεν έχω καταφέρει ακόμη να καταλάβω γιατί θα ενδιαφέρονταν οι θεοί να παρενοχλήσουν αυτούς τους φτωχούς. Ένας ασκητής, που νηστεύει για χρόνια καταπιέζοντας τον εαυτό του, ισορροπώντας στο κεφάλι του, βασανίζοντας τον εαυτό του… δεν έχει βλάψει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό του. Γιατί θα ενδιαφέρονταν τόσο πολύ οι θεοί να του διασπάσουν την προσοχή; Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τον βοηθήσουν! Αντίθετα, στέλνουν όμορφες γυναίκες, γυμνές, και αυτές οι γυναίκες χορεύουν γύρω του και κάνουν άσεμνες χειρονομίες στον φτωχό αυτό άνθρωπο. Φυσικά υποκύπτει, ξελογιάζεται, χάνει την αγνότητά του – λες και οι θεοί είναι εναντίον οποιουδήποτε φτάνει κοντά στη φώτιση. Φαίνεται τόσο γελοίο! Θα έπρεπε να βοηθούν, αλλά αντί να βοηθούν, έρχονται για να καταστρέψουν.

 

Αλλά αυτές οι ιστορίες δεν θα πρέπει να κατανοούνται κυριολεκτικά.Είναι συμβολικές, είναι μεταφορές και έχουν σημαντικό νόημα.

 

Κανείς δεν έρχεται. Πρόκειται για προβολές των ίδιων των καταπιεσμένων ανθρώπων. Αυτές ήταν οι επιθυμίες τους, καταπιεσμένες επιθυμίες – καταπιεσμένες τόσο καιρό, ώστε πλέον έχουν γίνει τόσο ισχυρές, που αυτοί οι άνθρωποι ονειρεύονται ακόμα και με ανοιχτά μάτια.

Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας! Δεν υπάρχει τίποτε κακό στα συναισθήματά σας, και τίποτε κακό σ’ εσάς! Αυτό που χρειάζεται δεν είναι καταστολή ή καταστροφή, θα πρέπει να μάθετε την τέχνη να δημιουργείτε αρμονία στις ενέργειές σας. Θα πρέπει να γίνετε μια ορχήστρα.

Ναι, εάν δεν γνωρίζετε πώς να παίξετε ένα μουσικό όργανο, θα δημιουργήσετε θόρυβο, θα τρελάνετε τους γείτονές σας. Αλλά εάν γνωρίζετε πώς να παίζετε μουσικά όργανα, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφη μουσική, μπορείτε να δημιουργήσετε ουράνια μουσική. Μπορείτε να φέρετε στη γη κάτι από το υπερπέραν.

 

Η ζωή είναι επίσης ένα σπουδαίο όργανο. Αλλά, θα πρέπει να μάθετε πώς παίζεται. Τίποτε δεν χρειάζεται να αποκοπεί, να καταστραφεί, να καταπιεστεί, να απορριφθεί. Όλα όσα σας έχει δώσει η ύπαρξη είναι όμορφα. Εάν δεν μπορέσατε να τα χρησιμοποιήσετε όμορφα, απλώς φαίνεται ότι δεν είστε αρκετά επιδέξιοι. Όλοι έχουμε πάρει τη ζωή μας σαν κάτι δεδομένο, και αυτό είναι λάθος. Μας δίνεται μόνο μια γενική πιθανότητα. Μας έχει δοθεί μόνο μια δυνατότητα για ζωή θα πρέπει να μάθουμε πώς να την πραγματοποιούμε.

 

Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι πιθανές πρώτες ύλες, για να μπορέσετε να μάθετε να χρησιμοποιείτε τον θυμό σας με έναν τρόπο τέτοιο ώστε να γίνεται συμπόνια, να χρησιμοποιείτε τις σεξουαλικές ορμές σας με έναν τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει αγάπη, να χρησιμοποιείτε την πλεονεξία σας με έναν τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει μοίρασμα. Κάθε ενέργεια που έχετε μπορεί να γίνει το πολικό της αντίθετο, επειδή το πολικό αντίθετο περιλαμβάνεται πάντοτε μέσα της.

 

Το σώμα σας περιέχει την ψυχή, η ύλη περιέχει τον νου. Ο κόσμος περιέχει τον παράδεισο, το χώμα περιέχει το θείο. Θα πρέπει να το ανακαλύψετε, και το πρώτο βήμα προς την ανακάλυψη είναι ν’ αποδεχτείτε τον εαυτό σας, να χαρείτε που είστε εσείς. Θα πρέπει να είστε απλώς εσείς.

Να είστε ο εαυτός σας, αυθεντικά ο εαυτός σας. Σεβαστείτε τον εαυτό σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Και ύστερα αρχίστε να παρατηρείτε όλα τα είδη των ενεργειών μέσα σας – είστε ένα τεράστιο σύμπαν! Και σιγά σιγά, όσο γίνεστε πιο συνειδητοί, θα μπορέσετε να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους, στη σωστή τους θέση. Είστε σε αναστάτωση, σίγουρα, αλλά δεν σας συμβαίνει κάτι κακό. Δεν είστε αμαρτωλοί.Με λίγη ανακατάταξη θα γίνετε ένα όμορφο φαινόμενο.

 

 

 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ

OSHO

Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

 



Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram