Σήμερα γίνεστε αυτό που θα είστε αύριο (JOHN C. MAXWELL)

Σήμερα γίνεστε αυτό που θα είστε αύριο (JOHN C. MAXWELL)

Πρόσφατα αναφέρθηκα στο θέμα, “Πώς να πάψετε να είστε εμπόδιο για τον εαυτό σας”. Η απήχηση που είχε στους ακροατές ήταν τεράστια, ενώ πολλοί από αυτούς μού δήλωσαν, “Αυτό το μάθημα το χρειαζόμουν. Εγώ είμαι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα!”

Η ουσιαστικότερη ίσως σκοπιμότητα της εκπαίδευσης είναι η ικανότητα να επιβάλετε στον εαυτό σας να κάνει τα πράγματα που πρέπει, ΟΤΑΝ πρέπει, είτε αυτό σας ευχαριστεί είτε όχι. Είναι το πρώτο μάθημα που πρέπει να διδάσκεται και, όσο νωρίς και να ξεκινήσει η εκπαίδευση κάποιου, πιθανότατα το τελευταίο που μαθαίνει.

Δεν είμαι σίγουρος αν οι γονείς μου διάβασαν ποτέ την άποψη αυτή του Thomas Huxley, σίγουρα όμως την εφάρμοσαν! Επέμειναν ώστε τα τρία παιδιά τους να ακολουθήσουν έναν πειθαρχημένο τρόπο ζωής. Αξιοποίηση του χρόνου, εργατικότητα, επιμονή, τιμιότητα, υπευθυνότητα, και θετική στάση, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, υπήρξαν πάντοτε οι δικές τους απαιτήσεις από μας. Ωστόσο, δεν εκτίμησα την εκπαίδευση αυτή παρά μόνον όταν πήγα στο κολέγιο. Εκεί, συνάντησα πολλούς φοιτητές που δεν κατάφερναν να ελέγξουν τη ζωή ή τις σπουδές τους. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είχα ένα προβάδισμα σε σχέση με εκείνους, λόγω των αρχών που ήδη αποτελούσαν μέρος των εφοδίων μου. Είναι αλήθεια — όταν κάνεις αυτό που πρέπει ΟΤΑΝ πρέπει, θα έλθει μια μέρα που θα κάνεις αυτό που θέλεις όταν θέλεις. Η σκληρή δουλειά είναι η συσσώρευση των εύκολων πραγμάτων που δεν τελείωσε κανείς όταν έπρεπε.

Σήμερα γίνεστε αυτό που θα είστε αύριο. Είναι σημαντικό να αρχίσετε να λειτουργείτε με πειθαρχία σε μικρά πράγματα σήμερα, ώστε να αποκτήσετε αυτοπειθαρχία για τα σημαντικά αργότερα.

Ένα απλό πρόγραμμα που θα αλλάξει τα πάντα

1. Καταγράψτε πέντε τομείς της ζωής σας στους οποίους δεν έχετε αυτοπειθαρχία.

2. Τοποθετήστε τους στη σειρά προτεραιότητας με την οποία θέλετε να τους κατακτήσετε.

3. Αναλάβετέ τους έναν-έναν.

4. Εξασφαλίστε τους πόρους, όπως βιβλία και κασέτες, οι οποίοι θα σας προσφέρουν οδηγίες και κίνητρα για την κατάκτηση κάθε τομέα.

5. Ζητήστε από ένα άτομο, το οποίο αποτελεί πρότυπο της ιδιότητας που θέλετε να αποκτήσετε, να σας επιβλέπει.

6. Αφιερώστε δεκαπέντε λεπτά κάθε πρωί σε αυτοσυγκέντρωση, με σκοπό να θέσετε υπό έλεγχο την αδύναμη αυτή πλευρά του εαυτού σας.

7. Το μεσημέρι, αφιερώστε άλλα πέντε λεπτά για να ελέγξετε τον εαυτό σας.

8. Κάθε βράδυ, αφιερώστε πέντε λεπτά απολογισμού της πορείας σας.

9. Αφιερώστε σε κάθε τομέα εξήντα ημέρες, πριν προχωρήσετε στον επόμενο.

10. Όταν δείξετε σταθερή πρόοδο, γιορτάστε το με το άτομο που σας παρακολουθεί.

Να θυμάστε ότι, όταν κάποιος τα θέλει όλα, αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να τα αποκτήσει όλα μαζί. Χρειάζεται χρόνος.

Η αργή διαδικασία συσσώρευσης καλών συνηθειών κάποια μέρα θα αποδειχθεί σωτήρια.

 

 

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ
μέσα σας
JOHN C. MAXWELL
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

Εικόνα: https://gr.pinterest.com/pin/806918458216860250/Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram