fbpx

Millicent Atkins – Η αφανής ευεργέτιδα

Millicent Atkins – Η αφανής ευεργέτιδα

Μια γυναίκα από τη Νότια Ντακότα που ονομάζεται Millicent Atkins, έκανε δωρεές έκπληξη μετά τον θάνατό της . Τουλάχιστον δύο χαρακτηριστικά είναι ξεκάθαρα για εκείνη.

Ήταν γενναιόδωρη και ήξερε πώς να διαχειρίζεται τη γεωργική γη.

Ο θάνατός της σε ηλικία 93 ετών άφησε μια κληρονομιά περίπου 37,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην διάθεση τριών ανυποψίαστων δικαιούχων.

Της έφερε επίσης ένα μέτρο δημοσιότητας μετά θάνατον που προφανώς ήθελε να αποφύγει στη ζωή.

Το Chronicle of Philanthropy, ένα περιοδικό στην Washington, DC,  τοποθέτησε την Atkins στη λίστα με τους 50 πιο γενναιόδωρους Αμερικανούς.

Η Atkins κατατάσσεται στη λίστα στο Νο. 50.

Γεννήθηκε το 1919 από τους Fred and Blossom Atkins και μεγάλωσε στην Κολούμπια στην επαρχία Brown County βορειοανατολικά του Aberdeen. Ήταν μοναχοπαίδι και δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε απέκτησε παιδιά. Όταν πέθανε το καλοκαίρι του 2012, η ​​διαθήκη της διένειμε τον πλούτο της σε τρεις φορείς. Ο ένας ήταν το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το οποίο είχε παρακολουθήσει για λίγο. Ένας άλλος είναι το Πανεπιστήμιο που τότε ήταν το Northern State College στο Αμπερντίν, απ’όπου απέκτησε το πτυχίο της. Ο τρίτος ήταν μια μικρή συντροφιά στη γενέτειρά της, η Εκκλησία της Κολούμπια. Η Άτκινς ήταν κάτοικος του Ipswich, μια πόλη δυτικά του Aberdeen και 40 μίλια από την Κολούμπια, τη στιγμή του θανάτου της.

Ο πλούτος της είναι με τη μορφή γεωργικής γης που απέκτησε με τα χρόνια στην κομητεία Μπράουν, λίγο περισσότερα από 4.000 στρέμματα συνολικά. Η διαθήκη περιλάμβανε μια 10ετή επιφύλαξη που παρέχει στους τρεις δικαιούχους ετήσια κέρδη από τις εκμεταλλεύσεις της και στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς όταν η γη πωληθεί από το 2022.

Το Chronicle of Philanthropy υπολόγισε ότι αξίζει 12,5 εκατομμύρια δολάρια για καθένα από τα δύο πανεπιστήμια και την εκκλησία.

«Προφανώς, είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχουμε λάβει ποτέ», δήλωσε ο Todd Jordre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του North State University Foundation. «Θα έχουμε τα οφέλη από τα μερίσματα που θα διανεμηθούν τα επόμενα οκτώ χρόνια και μετά τις τελικές διανομές».

Ο Jordre δεν γνώρισε ποτέ την Atkins. Έμαθε για τη δωρεά όταν τακτοποιήθηκε η διαθήκη της. Το Northern State είχε πρόσφατα ολοκληρώσει μια κίνηση κεφαλαίων 29 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καλύψει τις δραστηριότητες του ιδρύματος για επτά χρόνια όταν έφτασε μια επιστολή. Την παρέλαβε η λογίστρια του ιδρύματος, Becky Mehlhoff.

«Την άνοιξε και έτρεξε στο γραφείο μου και είπε: «Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα Χ», είπε ο Jordre.

Η Άτκινς έβαλε τους ενοικιαστές να καλλιεργούν τη γη. Επίβλεψε τις επιχειρήσεις και αγόρασε περισσότερη γη όσο τα κέρδη της επέτρεπαν.

«Ζούσε πολύ λιτά», είπε ο Jordre. «Υπάρχουν ιστορίες ότι μπορεί να πήγαινε στην τράπεζα ή σε κάποιο δείπνο με αγροτικά ρούχα. Ήταν πολύ χαμηλών τόνων, δεν είχε ποτέ ένα φανταχτερό αυτοκίνητο ή κάτι άλλο, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας».

Η Κολούμπια είναι μια πόλη 137 κατοίκων με μια τράπεζα και ένα καφέ που αναρτά την επιγραφή «Οι κυνηγοί σας καλωσορίζουν».

Η Μάρθα Ντάγκλας, διευθύντρια επικοινωνιών ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, είπε ότι τα νέα για το δώρο ήταν μια τεράστια έκπληξη. Η Άτκινς ήταν στο κολέγιο μόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 1937-38.

«Γιατί η Millicent πήγε σχολείο εδώ και γιατί δεν τελείωσε;» είπε η Ντάγκλας. «Οι άνθρωποι έλεγαν ότι απολάμβανε τον χρόνο εδώ, αλλά νοσταλγούσε το σπίτι της».

Η μητέρα της Atkins, Blossom Gibson, πήγε επίσης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και αποφοίτησε το 1905. Ίσως αυτός ήταν ο σύνδεσμος των 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Θεωρώ ότι είναι καταπληκτικό άνθρωποι… που φεύγουν και δεν διατηρούν απαραίτητα επαφή, αλλά υπάρχει μία γλυκειά ανάμνηση στην καρδιά τους που τους συνδέει με το Πανεπιστήμιο. Πιστεύουμε ότι μέρος της επιλογής της σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ήταν να τιμήσει τη μητέρα της», είπε η Ντάγκλας.

Η Μαρία Ντιμέντο, γράφοντας στο Chronicle of Philanthropy, είπε ότι το κληροδότημα της Άτκινς στην Εκκλησία της Κολούμπια «ήταν έκπληξη αφού δεν είχε παρακολουθήσει τακτικά τις λειτουργίες εκεί για περισσότερα από 50 χρόνια».

Ο Μάικ Κάμπα, πρόεδρος του συμβουλίου της εκκλησίας, είπε ότι η κοινότητα έχει 25 έως 30 μέλη. Αρνήθηκε να σχολιάσει την αντίδραση της εκκλησίας στο δώρο ή το πώς θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα τα χρήματα.

«Είναι ένα υπέροχο δώρο, μία καταπληκτική ευλογία», είπε ο Κάμπα. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί ως εκκλησία για να εκτελούμε τα καθήκοντά μας ως Χριστιανοί διαχειριστές του δώρου».

 

 

Πηγή: https://eu.argusleader.com/story/news/2014/02/15/sd-farm-wifes-most-generous-legacy-375-million/5505801/

Ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά Lectures Bureau

 

Προσωπικότητες που έχουν συμβάλει ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος

Ιάκωβος Τσούνης: https://www.lecturesbureau.gr/1/jacobs-tsounis-2792/
Έλενα Σκυλίτση: https://www.lecturesbureau.gr/1/elena-skylitsi-2793/
Θεόδωρος Θεοδωρίδης: https://www.lecturesbureau.gr/1/theodoros-theodoridis-2794/
Tom Moore: https://www.lecturesbureau.gr/1/tom-moore-2796/

Cristiano Ronaldo: https://www.lecturesbureau.gr/1/cristiano-ronaldo-2797/

 

Εικόνα: https://thesurprisemillionaires.com/2018/05/05/wealth-grows-in-rows/

 Facebook

Instagram

Follow Me on Instagram