Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. (OSHO)

Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. (OSHO)

Να θυμάσαι ότι η δημιουργικότητα δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη δουλειά. Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την ποιότητα της συνειδητότητάς σου. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό. Οτιδήποτε κάνεις, μπορεί να γίνει δημιουργικό, αν ξέρεις τι σημαίνει δημιουργικότητα.

Δημιουργικότητα σημαίνει να απολαμβάνεις οποιαδήποτε δουλειά σαν διαλογισμό, να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με βαθιά αγάπη. Αν καθαρίζεις με αγάπη αυτό το πάτωμα, τότε είναι δημιουργικό. Αν δεν το αγαπάς, τότε ασφαλώς είναι μια
αγγαρεία, είναι ένα καθήκον που πρέπει να κάνεις, είναι ένα βάρος. Τότε θα ήθελες να είσαι δημιουργικός κάποια άλλη στιγμή. Τι θα κάνεις εκείνη την άλλη στιγμή; Μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Θεωρείς ότι αν ζωγραφίζεις, θα αισθάνεσαι δημιουργικός;

Η ζωγραφική όμως είναι κάτι τόσο συνηθισμένο, όσο και το καθάρισμα τού πατώματος. Θα πετάς χρώματα πάνω σε ένα καμβά, εδώ καθαρίζεις το πάτωμα. Τι διαφορά έχει; Μιλάς σε κάποιον, σε ένα φίλο, και θεωρείς ότι χάνεις το χρόνο σου. Εσύ θα ήθελες να είσαι συγγραφέας, να γράψεις ένα σπουδαίο βιβλίο και θεωρείς ότι τότε θα είσαι δημιουργικός. Έχει έρθει όμως ένας φίλος! Λίγη φλυαρία είναι πολύ όμορφη – και δημιουργική!

Όλα τα μεγάλα κείμενα δεν είναι τίποτε άλλο από φλυαρίες δημιουργικών ανθρώπων. Κι εγώ τι νομίζεις ότι κάνω εδώ; Φλυαρώ. Το απολαμβάνω όμως και μπορώ να το συνεχίζω αιώνια.Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα, εγώ δεν πρόκειται να κουραστώ. Εσείς μπορεί να κουραστείτε μια μέρα τόσο, που να εξαφανιστείτε και να μην υπάρχει κανένας εδώ, όμως εγώ θα εξακολουθώ να μιλάω. Αν αγαπάς πραγματικά κάτι, τότε είναι δημιουργικό.

Αυτό όμως συμβαίνει στον καθένα. Πολλοί άνθρωποι έρχονται σ’ εμένα κι όταν έρχονται για πρώτη φορά λένε: «Δώσε μας να κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά — ακόμη και καθάρισμα!» Αυτό ακριβώς λένε: «Ακόμη και καθάρισμα! Φτάνει να είναι δική σου δουλειά κι εμείς θα είμαστε ευτυχισμένοι.» Κι υστέρα από λίγες μέρες, έρχονται και μου λένε: «Φτάνει πια με το καθάρισμα! Θα θέλαμε να κάνουμε μια δημιουργική δουλειά.» .

 

 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ
Εικόνα: https://i.amz.mshcdn.com/V0RCSUBTWTYTBpsTglroI-4I9Sg=/950×534/filters:quality(90)/2013%2F06%2F02%2F4f%2Fcreativity.546d0.jpgFacebook

Instagram

Follow Me on Instagram
 • But when a man speeds toward his own ruin , a God gives him help !

  lecturesbureau: "But when a man speeds toward his own ruin ,
a God gives him help !"
  42
  0
 • Only a life lived for others is a life worthwhile .

  lecturesbureau: "Only a life lived for others
is a life worthwhile ."
  387
  0
 • The great unpardonable sin is to murder the love - life in a human soul .

  lecturesbureau: "The great unpardonable sin
is to murder the love - life
in a human soul ."
  201
  2
 • Forget injuries , NEVER FORGET KINDNESSES .

  lecturesbureau: "Forget injuries ,

NEVER FORGET KINDNESSES ."
  408
  0
 • DO GOOD . You have done wrong ? Then balance it by doing right .

  lecturesbureau: "DO GOOD .

You have done wrong ?
Then balance it by doing right ."
  382
  0
 • If you see a friend without a smile , give him one of yours .

  lecturesbureau: "If you see a friend without a smile , 
give him one of yours ."
  2143
  5
 • In Art as in Love , instinct is enough .

  lecturesbureau: "In Art as in Love , instinct is enough ."
  433
  0

 • instagram by lecturesbureau
  668
  3
 • Take time to listen to what is said without words ...

  lecturesbureau: "Take time to listen to what is said without words ..."
  359
  0
 • Unexpected KINDNESS is the most powerful , least costly , and most underrated agent of human change .

  lecturesbureau: "Unexpected KINDNESS
is the most powerful , least costly ,
and most underrated agent of human change ."
  356
  5